Библиотека – Първа езикова гимназия

Kлуб „Приятели на библиотеката“

Шест години от създаването на клуб „Приятели на библиотеката“! За този кратък срок през клуба преминаха десетки момичета и момчета с отношение към книгите и четенето. Активно предлагаха и реализираха проекти и събития в подкрепа на идеята четенето да стане модерно, а библиотеката в училище да се превърне в любимо място.

Тазгодишното отбелязване на празника бе организирано със съдействието на възпитаниците от ПП „Изобразително изкуство“. Те проведоха допитване сред учениците от нашата гимназия и така се избра лицето на кампанията – емблематичният за Варна гларус, облечен в цветовете на Първа.

Но как и вие може да се включите в честването? Чрез публикации във Facebook и Instagram. След като сканирате QR кода, който се намира на постера на първия етаж, той ще ви отпрати към страница, където може да се публикува снимка с любима книга. Възможно е и използването на филтри и ефект: „Четенето е модерно“. Кампанията продължава до 30 ноември.

Библиотека – Първа езикова гимназия

Библиотека – Първа езикова гимназия в интернет

Интернет каталог - 1
или
Интернет каталог- 2


Училищната библиотека е самостоятелно звено в структурата на Първа езикова гимназия, чиято дейност включва комплектуване, обработка, съхранение на различни видове библиотечни фондове и осигуряване на ползването им.

Библиотеката извършва следните видове дейности:


Работно време

С читатели:
Понеделник – Петък от 7:30 – 14:30 ч.
Почивни дни: събота и неделя

Лятно работно време (01.07. – 14.09.):
8:30 – 14:30 ч.
Почивни дни: събота и неделя


Контакти

Виолета Василева

училищен библиотекар

Телефони:

052 301235

052 303785