Великденски базар в Първа езикова гимназия

Днес 26 . 04. 2024г., приключи превърналият се в традиция Великденски базар в Първа езикова гимназия. По коридорите на училището се създаде усещане за празничност, сплотеност, споделеност и пробудена духовност. Картини, книги, сувенири, домашно приготвени изкушения, изработени от родители, ученици и колеги за пореден път се продаваха за наши ученици, които се нуждаят от подкрепа.

Събитието е по инициатива на Ученическия съвет с ръководител Полина Стойнова и с всеотдайната помощ на Училищното настоятелство.

Благодарим за благотворителността, добротворчеството и щедростта на всички, включили се в инициативата.

Събраната сума 8000лв. ще направи по-светли празничните дни на нашите възпитаници!

С вяра в доброто ви желаем незабравим Великден!

Снимки

Коледен благотворителен базар под надслов: “Деца помагат на деца“

За поредна година отворихме сърцата си за доброто!

За поредна година показваме своите щедрост и съпричастие!

За поредна година успяхме да сътворим коледното чудо!

Благотворителният базар е традиционен за Първа езикова гимназия. Тази година беше отново истински празник и наслада за сетивата! На първия и втория етаж на училището бяха разположени щандове с украшения, книги, картини, храна, биопродукти, имаше и автентичен Weihnachtsmarkt. Ученици, учители и родители от Първа езикова гимназия се обединиха и показаха, че чудесата се случват седмица преди Коледа. Добротворците събраха 10000 лева за деца в нужда - възпитаници на гимназията! Нека не губим вярата в светлите празнични дни!

Благодарим за всеотдайността, съпричастността и щедростта на Ученическия съвет, педагогическия съветник - Полина Стойнова, Даниела Инджева - председател на Училищното настоятелство, учители, ученици, родители, на всички бивши възпитаници и приятели на Първа езикова гимназия!

Пожелаваме на всички Весела Коледа и Щастлива Нова година!

Нека коледният дух да е с нас. Весели празници!

Снимки

Коледен благотворителен базар в Първа езикова гимназия

Отново е декември- месец, изпълнен с много надежда, добрина, споделеност и мисъл за близките и любими хора. Коледният дух завладява Първа езикова гимназия!

Ученическият съвет и Училищното настоятелство ви канят на традиционния Коледен благотворителен базар, посветен на нашите ученици, които се нуждаят от подкрепа. На 18 и 19 декември ще има домашно приготвени лакомства, коледни картички, украшения, книги. За първи път ще разгледате автентичен немски коледен щанд. В навечерието на най-светлия празник ви очакваме да бъдем заедно, да отворим сърцата си, да бъдем щедри и съпричастни, да дарим усмивка, топлина, вяра и да сътворим коледното чудо!

Великденски базар - 2023г.

В навечерието на един от най-светлите празници - Великден, на 5 и 6 април се проведе традиционният благотворителен базар в подрепа на наши ученици. Сумата, която събрахме, е 4 700 лв. Благодарим на всички наши ученици, техните родители, както и на целия колектив, на всички бивши възпитаници, съмишленици и приятели на Първа езикова гимназия за щедростта и съпричастността. Благодарение на вас вярваме, че доброто винаги ще победи!

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОЛЕДЕН БАЗАР 2022 ГОДИНА

И тази година се роди надеждата, че доброто е живо.

И тази година укрепна вярата, че доброто е силно.

И тази година сърцата на Първа езикова гимназия затуптяват в едно, за да помогнат.

В навечерието на Рождество Христово се проведе традиционният благотворителен коледен базар, посветен на наши ученици, които се нуждаят от подкрепа и организиран от Ученическия съвет с помощта на г-жа Полина Стойнова. Благодарим за огромната подкрепа на Училищното настоятелство с председател г-жа Даниела Инджева! Благодарим за съпричастността, всеотдайността и щедростта на всички ученици (настоящи и бивши), родители и учители! Показахме, че заедно можем да превърнем доброто в действие - общността на Първа езикова гимназия събра 10 200 лв.

Нека да запазим желанието за коледно даряване и през новата 2023 година! И когато си спомним цитата от Джон Ленън: „И така, дойде Коледа,...а ти какво направи?“- да сме удовлетворени от своя принос.

Гордост е, че сме Първа езикова гимназия!

Светли празници!

Снимки