Успехи по физика на Александър Русев от 12. б

23 Юни 2022 г.

Между 14.06 и 19.06 във Физическия факултет на Софийския университет се проведе окончателният подбор за състав на националния отбор за 52-та Международна олимпиада по физика в Швейцария (провеждане онлайн).
Въз основа на показаните от учениците резултати бе определен следния състав на Националния отбор по физика за МОФ 2022:
- Александър Проданов, 12 кл., ППМГ Казанлък
- Явор Йорданов, 12 кл., НПМГ
- Маргулан Исмолдаев, 11 кл., МГ Варна
- Александър Русев, 12 кл., Първа езикова гимназия, Варна
- Виктор Михайлов, 11 кл., СМГ
Международната олимпиада (IPhO) ще се проведе между 10 и 18 юли. Очаквайте повече подробности и актуална информация! До тогава можете да се запознаете с предстоящите състезания на олимпийския календар.

21 април 2022 г.

Александър Русев от 12.б се представи отлично на теоретичния и експерименталния етап на олимпиадата по физика, спечелвайки 4. място в оспорвана надпревара с ученици от математическите гимназии от цялата страна. Той се класира в първите 5 за националния отбор за Европейската олимпиада по физика и Международната олимпиада по физика тази година. Александър е удостоен и със званието „лауреат“ на олимпиадата по физика и получава максималната оценка 6.00. Отличната оценка му осигурява прием във всички висши училища в цялата страна. Преподавател на Александър в Първа езикова гимназия е Милена Боева.

20 април 2022 г.

Александър Русев от 12.б клас отново се представи отлично на Пролетното национално състезание по физика в надпревара с ученици от математическите гимназии от цялата страна. Той спечели трета награда в най-трудната състезателна група – Специална тема, която служи за определяне на националния отбор за Европейската и Международната олимпиада по физика. Преподавател на младия физик в Първа езикова гимназия е Милена Боева.

30 март 2022 г.

За трета поредна година Александър Русев от 12.б се представи отлично на областния кръг на олимпиадата по физика в надпревара с ученици от математическите гимназии от цялата страна и се класира за националния кръг, който ще се проведе през месец април.