Тържествено откриване на учебната 2022/2023 година!

Тържествено откриване на учебната 2022/2023 година!

Новата учебна 2022/2023 година беше открита тържествено в присъствието на ученици, учители и родители в двора на Първа езикова гимназия. Специални гости на празника бяха Стела Калмукова - старши експерт приобщаващо образование в РУО - Варна и проф. д-р. Антоанета Цветкова - член на Общински съвет - Варна.

Тържеството започна с химна на Република България и издигане на националния флаг. След това прозвуча и химнът на училището, който е на три езика - на български, немски и английски. Изпълнен беше от двама възпитаници на Гимназията. Приветствено слово произнесе директорът на Първа езикова гимназия - Ангел Митев. Вълненията на осмокласниците сподели Галена Георгиева от VIIIи клас, а от името на дванадесетокласниците поздравления за новата учебна година поднесе Милица Иванова от XII е.

Поздравителни адреси бяха изпратени от г-н Иван Портних - кмет на Община Варна и от г-жа Ирена Радева - началник на РУО - Варна. Цветя поднесе Общественият съвет към Гимназията. Празничен водосвет отслужи Отец Георги Фотакиев от храм „Св. Успение Богородично” - кв. Галата.

На добър час на всички ученици и учители!

Снимки