ПЪРВА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ

Официален сайт на ПЪРВА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ, гр.Варна

 

ПОСТИЖЕНИЯ

Постижения за учебната 2016/2017 г.
 
юли 2017 г.
СВЕТОВНО СПОРТНО ПОСТИЖЕНИЕ

Елена Георгиева (9. з) - състезател на СКЛА „Черно море - Атлетик" Варна, е най-младият лекоатлет в  дисциплината 400 м на  Световното първенство за юноши и девойки до 18 години в Найроби, Кения. След невероятно пробягване на обиколката в седми коридор възпитаничката на Първа езикова гимназия постигна личен рекорд в сериите на дисциплината  с 55.93 сек. на 12 юли и се класира за участие в полуфинал на 13 юли 2017 г., като  зае осма позиция с 56.22 сек. в първа полуфинална серия на 400 м и тринадесета позиция в общото класиране на шампионата.

юни 2017 г.
МOOT COURT 2017

Александър Луков и Деница Арабаджиева от 11. з клас и Мая Вълчанова и Паола Захариева от 10. г клас представиха достойно Първа езиковагимназия и страната на Мoot Court 2017 - симулационен съд за ученици от гимназиална степен, в който най-значими са уменията на участниците да дебатират и разискват съдебни проблеми. Тазгодишното състезание се проведе в Кампулунг Мушел, Румъния от 1 до 7 юни. Деница Арабаджиева спечели награда за най-добър адвокат и доказа за пореден път, че учениците от Първа езикова гимназия винаги са били и продължават да са сред най-ерудираните от град Варна и България. Ръководители на българския отбор са Ангел Митев и адвокат Кирил Калев. Галерия!

ПЪРВИ НАГРАДИ ЗА ПОЕЗИЯ

Александър Габровски (8. з) за пореден път е отличен с първа награда за поезия на Националния литературен конкурс „Петя Дубарова“ и с годишна стипендия по програмата на мерките за закрила на даровитите деца на МОН.
Деница Русева (9. б)  отново откри признание на престижни конкурси за ученическо художествено творчество. Първите награди са поредното доказателство за таланта й, който открива поетическо вдъхновение винаги и навсякъде, където съществуват красивото и доброто.

УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2017

Отборът на Първа езикова гимназия е с бронзови медали на Ученически игри 2017 г., чиито  финали се проведоха  на 03 - 04.06.2017 г. в гр. Сливен. Бронзови медали получиха четворката девойки  на щафета 4 х 100 м и Вероника Драганова (9. ж) с постижение 5.04 м в индивидуалното класиране на скок дължина.  
Състав на отбора: Вероника Драганова (9.ж), Елиса Ибрямова (9.е), Диана Димитрова (9.д), Ивона Иванова (10.б), Веселина Коцева (10.а), Патриция Иванова (8.г), Силвена Христова (9.д) и Анастасия Бекярова (9.з). 
Успешно завършиха финалите на Ученически игри 2017 г. и за трите отбора с отлично класиране: първо място - девойки 11. – 12 клас баскетбол, трето място - девойки 8. – 10 клас лека атлетика и пето място - девойки 11. – 12 клас хандбал. Галерия!

„НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ И АЗ"

За първа година в Националния проект „Народните будители и аз" се включиха ученици от Първа езикова гимназия. На първо място се класира отборът на 11. ж клас с патрон „Филип Тотю“.  Наградата - двудневна екскурзия до град Пловдив, беше връчена от професор Васил Гюзелев и професор Константин Косев.

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „ПО СТЪПКИТЕ НА ЧЕТАТА НА ТАНЬО ВОЙВОДА”

Ученици от Първа езикова гимназия участваха в Националния конкурс „По стъпките на четата на Таньо войвода” с научен ръководител Нела Димова. Радостина Петкова и Мартин Тодоров се класираха на трето място в категорията за написване на историческо есе. Трето място си поделиха два екипа за изработка на мултимедийна презентация – Александър Хараламбиев и Константин Дойчинов на тема „Априлско въстание – 1876“, както и Радостина Петкова и Мартин Тодоров с разработка на тема „Таньо войвода през призмата на съвременния и модерен свят“. Поощрителна награда получи екипът на Петър Велев и Александър Лазаров на тема „140 години от Априлската епопея“. Общ брой участници – 120 ученици.

 

май 2017 г.
ПЪРВА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ – РЕПУБЛИКАНСКИ ШАМПИОН В УЧЕНИЧЕСКИТЕ ИГРИ

По случай Деня на българския спорт заместник-кметът на гр. Варна Коста Базитов и директорът на Дирекция „Спорт“ Кристиан Димитров наградиха шампионите в Ученическите игри на тържествена церемония в залата на Юнашкия салон.
В надпреварата по баскетбол от 11 до 14 май участваха десетте най-дори отбора от страната за девойки 11. – 12. клас. Домакин във Варна бяха възпитаничките на Първа езикова гимназия, а срещите се проведоха в залата на Варненския икономически университет. Организатор на финалите са Община Варна, Министерството на младежта и спорта, Регионалното управление на образованието – Варна, Българската асоциация спорт за учащи. Много оспорван на моменти бе финалният двубой между ППМГ от гр. Стара Загора и Първа езикова гимназия – гр. Варна, но нашите момичета контролираха положението и водеха в резултата през целия двубой. В крайна сметка с резултат от 72-58 точки републикански шампиони станаха домакините от Първа езикова гимназия.
Състав на отбора девойки 11. – 12. клас, награден със специална юбилейна сребърна монета 2017 г. от Община Варна:
Екатерина Томова – 10. клас
Виктория Вълкова – 12. клас
Моника Трифонова – 11. клас
Виана Пешкова – 12. клас
Радостина Петкова – 11. клас
Юлиана Вълчева – 11. клас
Мартина Славчева – 9. клас
Михаела Ангелова – 9. клас
Ивелина Иванова – 10. клас
Виктория Димитрова – 8. клас
Диана Богданова – 8. клас
Ръководителят на отбора на Първа езикова гимназия Дочко Думанов също бе удостоен с  юбилейна сребърна монета 2017 г. Директорът на Първа езикова гимназия Веселин Василев получи почетен плакет на кмета на град Варна. Галерия!

 
ПЪРВА ЕЗИКОВА Е ОТНОВО ПЪРВА

Първа езикова гимназия е КОМПЛЕКСЕН ПОБЕДИТЕЛ в Общинските ученически игри 2016/17 г. В Деня на предизвикателството - 07.05.2017 г., на специална церемония на площад  „Независимост“ училището ни бе наградено от кмета на града за постигнати високи спортни резултати.
Общо 13 отбора  се надпреварваха за комплексното класиране по 7 вида спорт: баскетбол, волейбол, лека атлетика, хандбал, шахмат, тенис на маса и футбол. Отборите, заели ПЪРВО МЯСТО в зоналните състезания, се класират за участие в Държавните първенства през месец май  за 11. – 12. клас  и през месец юни за 8. – 10. клас.
Баскетбол - девойки 8. – 10. клас и 11. – 12. клас - I място на Общинското първенство, 
Зонално първенство - II място 8. – 10. клас девойки  и I място за 11. – 12. клас девойки
Баскетбол - момчета  8. – 10. клас и 11. – 12. клас - I място на Общинското първенство,
Зонално първенство - II място  8. – 10. клас  и  II място за 11. – 12. клас
Волейбол - девойки -  8. -10. клас и 11. – 12. клас - I място на Общинското първенство,
Зонално първенство - II място 8. – 10. клас и  II  място 11. – 12. клас
Лека атлетика - девойки 8. – 10. клас - I място на Общинското първенство, Зонално първенство - I място за 8. – 10. клас - девойки
Хандбал - девойки 8. – 10. клас и 11. – 12. клас -  I място на Общинското първенство,
Зонално първенство -  I място за 11. – 12. клас - девойки
Шахмат  -  I място на Общинското първенство
Тенис на маса - девойки  8. – 10. клас -  II място на Общинското първенство

 
СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИСТОРИЯ И ГЕОГРАФИЯ

На 2 май 2017 г. в рамките на ученическата научна конференция „Пространство и време“, организирана от Академията за лидери към Историческия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, се проведе ученическо състезание  по история и география. За впечатляващато си представяне Мартин Tодоров  и Радостина Петкова от 11. ж клас получиха от авторитетното жури най-високата възможна оценка - отличен 6.00.

ЛАУРЕАТ НА ОЛИМПИАДАТA ПО ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ

На Х Национална  олимпиадата по гражданско образования в края на месец април 2017 г. в гр. Сандански Александра Петкова (12. г) защити пред взискателното жури проектa  „Подай ръка, направи добро“ и заслужено бе отличена за лауреат на националния форум.  Проектът е групов и е реализиран от Александра Петкова, Соня Маринова и Деница Тонева от 12. г клас. В началото на месец април на провелата се в гр.  Добрич Национална конференция по гражданско образование „Семейство – училище – общество"  трите дванaдесетокласнички от Първа езикова гимнзия по безапелационен начин извоюваха първо място.

 
април 2017 г.
ОТЛИЧИЯ ПО ИСТОРИЯ И ЦИВИЛИЗАЦИИ

За първи път ученици от Първа езикова гимназия участваха в Националната историческа конференция на тема „Ден на толерантност и междуетническа подкрепа” в гр.  Кърджали на 31.03.2017 г. Елица Ганева (11. г) представи най-добро историческо есе по тема „Ролята на Цар Борис III за спасяването на българските евреи" по повод 75 години от спасяването на българските евреи от лагерите на смъртта по време на Втората световна война. Наградата от Израелско-българския институт и от „THE OLGA LENGYEL INSTITUTE"  включва грамота, юбилейна монета с лика на Димитър Пешев и пътуване до Израел с посещение на мемориалния паметник Яд ва-Шем. Първа езикова гимназия е отличена за най-масово участие с исторически есета в националния форум. Учениците представиха изложба и филм „Спасено бъдеще" с автор Павло Славов (10. г) под ръководството на Нели Димова.

ОЛИМПИАДА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА

В националния кръг на олимпиадата по български език и литература, който се проведе в гр. Габрово от 8 до 9 април, участие взе Теодора Симеонова от 11. и клас. Тя постигна резултат отличен 5.89 и се класира на първо място сред всички допуснати за участие единадесетокласници от средните училища в страната. Този висок успех още веднъж потвърди мястото на Първа езикова гимназия като един от националните лидери в областта на хуманитаристиката.

СРЕЩА ДИСКУСИЯ С АНИТА ГАРИБАЛДИ

Aнита Гарибалди, правнучка на италианския национален герой Джузепе Гарибалди, посети България за първи път по покана на почетния консул на Италия във Варна Антонио Таркуинио с домакин Музея на Възраждането - Варна.
Ученици от Клуба по история към Първа езикова гимназия се включиха в срещата дискусия с Анита Гарибалди, която пристигна във Варна за откриването на най-новата изложба в Музея на Възраждането.  Експозицията носи името „Аргонавти на свободата - Гарибалди и българите" и представя чрез постери, портрети и лични вещи на революционера преплитането на съдбите на българи и италианци от 19. и началото на 20. век. Участици от Клуба по история облякоха  гарибалдийски униформи и взеха участие в предаването на знамето.

 
март 2017 г.
 
ПОСТИЖЕНИЕ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

Юлия Маринова (8.б) се класира на второ място в националния кръг на Четвъртото състезание по английски език Longman Competition в категория PTE General, Първо ниво - А2 (Level 1 CEF A2), в която на 18 март 2017 г. участваха 185-има ученици от цялата страна.

ФИЗИКА И АСТРОНОМИЯ

На областния кръг на олимпиадите по физика и по астрономия  учениците от Първа езикова гимназия се представиха достойно, като двама от тях са допуснати за участие в заключителния етап на състезанията:
Здравко Славов  (9. д) - класиран за националния кръг по астрономия през месец май в гр. Шумен
Александър Лазаров  (11. и) - класиран за националния кръг по физика през месец април в гр. Разград.

 
ПРИРОДНИ НАУКИ

15 ученици от Първа езикова гимназия участваха в Състезанието по природни науки, организирано от Химикотехнологичен и металургичен университет, гр. София. Ръководството на академичната общност на висшето училище изпрати благодарствена грамота за постигнатите отлични и много добри резултати от нашите участници

УСПЕХИ ПО МАТЕМАТИКА

Около 200 млади математици  от цялата страна участваха в 20. юбилейно състезание по математика между профилираните езикови гимназии и паралелки от 17 до 19 март 2017 г. в гр. Ловеч. 15 ученици представиха достойно Първа езикова гимназия и се класираха на призови места. Васил Алистаров (12. е) зае трето място с оценка 6.00, която се признава за прием в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Стефани Ангелова (8. г) и Мартин Йорданов (11. и ) получиха дипломи за отлично представяне за спечелено пето място в съответната възрастова група.

ВИСОКО СПОРТНО ОТЛИЧИЕ

За втора поредна година Първа езикова гимназия е отличена за най-масово участие във финалите на Ученически игри 2016. Наградата на Българската асоциация спорт за учащи е връчена на директора Веселин Василев от Емил Костадинов – легендарен български футболист, съветник на служебния министър на младежта и спорта, на тържествена церемония в Пресцентъра на Националния стадион „Васил Левски“ в гр. София.

ПОСТИЖЕНИЯ ПО ФИЗИКА

Александър Лазаров (11. и) спечели втора награда на Пролетното национално състезание по физика на 11.03.2017 г. в гр. Вършец в оспорвана надпревара с представители от всички математически гимназии в България.

ОЛИМПИАДА ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

Петима ученици от Първа езикова гимназия са допустати за участие в националния кръг на олимпиадата по английски език, който ще се проведе на 11.04.2017 г. в гр. Благоевград: Камелия Кожухарова (8. а), Николинка Сълова (8. в), Деа Панайотова (10. д), Деница Йосифова (11. г), Траяна Карамихалева (12. б).

ОЛИМПИАДА ПО ХИМИЯ И ОСС

Емилия Ненова (12. е) и Камен Илиев (11. з) се класираха  за участие  в  XLIX Национална олимпиада по химия и ООС, която ще се проведе от 17.03. до 19.03.2017г. в гр.Варна. Представителите от Първа езикова гимназия са двама от общо четиримата класирани от област Варна за участие в националния кръг на олимпиадата, както и единствените ученици от всички езикови гимназии в страната в тази възрастова група.

 
ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА

Вивиан Казакова (10. е) се представи отлично на Първия международен турнир по художествена гимнастика „Ангелите на България" в гр. София на 4 и 5 март 2017 г. В състезанието участваха 400 гимнастички от 22 клуба в страната и чужбина. Вивиан се класира на второ място в многобоя, категория жени А.

ОЛИМПИАДА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА

В областния кръг на олимпиадата по български език и литература участваха ученици от нашето училище, които достойното  представиха  Първа езикова гимназия като един от националните лидери в областта на хуманитаристиката.
Стефани Ангелова (8. г) получи единствената сред другите участници отлична оценка с 28.5 точки от 30 възможни.
Теодора Симеонова (11. и) с оценка отличен 5.88 е класирана за участие в националния кръг на олимпиадата по български език и литература, който ще се проведе от 8 до 9 април 2017 г. в гр. Габрово.

 
СПОРТНИ ОТЛИЧИЯ В ЧЕСТ НА ТРЕТИ МАРТ

В най-масовото спортно състезание в град Варна, посветено на Националния празник на Република България, тази година се включиха 60 отбора от различни възрастови групи. В 54-та Щафетна обиколка на Радио „Варна" участваха над 350 състезатели. Отборите на Първа езикова гимназия без никаква конкуренция завоюваха първо място за девойките 9. – 12. клас, три  втори места за момчетата и момичетата 5. – 8. клас и 9. – 12. клас. Призьорите бяха наградени с купа, плакет, грамоти и медали.  
Състезателите по отбори: 
Момчета: Иван Добрев - 8. б кл., Демън Душев - 8. б кл., Михаил Варналиев - 8. е кл, Емил Велев - 8. в кл., Георги Христов - 8. в кл.
Момичета: Патриция Иванова - 8. г кл., Теa Боева - 8. и кл., Лея Пандова - 8. ж кл., Виктория Димитрова - 8. и кл., Симона Вълкова - 8. б кл.
Юноши: Христиан Мавродиев -11. б кл., Стефан Константинов - 11.е кл., Илия Чакъров - 11. б кл. ,Александър Атанасов - 11. е кл., Андриан Атанасов - 12. ж кл.
Девойки: Вероника Драганова - 9.ж кл., Елиса Ибрямова - 9. е кл., Елена Георгиева - 9. з кл., Диана Димитрова - 9. д кл., Константина Алтъпармакова - 12. е кл. Галерия!

„ЗАЩО ДА ОСТАНА ВЪВ ВАРНА?“

Радина Узунова (10. и) спечели първо място  в конкурса за есе на тема „Защо да остана във Варна?", организиран от Медийна група „Черно море". Радина получи и плакет, връчен лично от кмета на гр. Варна Иван Портних.

февруари 2017 г.
 
ЛИТЕРАТУРНИ НАГРАДИ ЗА ПОЕЗИЯ И ПРОЗА

Деница Русева (9. б) за пореден път е отличена за лично литературно творчество. На ХХ издание на Националния конкурс „Любовта в нас" 2017 г. нейното стихотворение  „Религията на любовта“ е класирано на трето място в трета възрастова група IX – XII клас. 
Даниел Луканов (8. з) спечели трета награда във втора възрастова група V – VIII клас за текста в проза „Болка“.
В конкурса участваха 184-ма ученици с 282 творби от 17 области в България.

ЕЛЕНА ГЕОРГИЕВА С ОТЛИЧЕН НА БАЛКАНСКИЯ ШАМПИОНАТ ПО ЛЕКААТЛЕТИКА И ПОКРИТ НОРМАТИВ ЗА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО В КЕНИЯ

Блестящо представяне на Първия балкански шампионат за юноши и девойки старша възраст показа младата варненска лекоатлетка Елена Георгиева. На проведеното на 12.02.2017 г. в гр. Истанбул състезание 15-годишната състезателка на „Черно море – Атлетик” и възпитаничка на Първа езикова гимназия в оспорвана надпревара с три години по-големи от нея национални състезателки на останалите балкански държави спечели златен и сребърен медал. В стартовия лист на 400 м. бягане тя бе най-малката участничка, отбелязала с много устрем и борбен дух резултат 56,98 сек., който е покрит норматив за участие на Световното първенство в Найроби, Кения през юли 2017 г. Три часа по-късно Елена бе лидерът на щафетата 4 х 400 м. и постигна разликата, осигурила златния медал на българската четворка и победата над силните румънски лекоатлетки с 3:49,16 мин.  

ФИГУРНО ПЪРЗАЛЯНЕ

Теа Боева (8. и) завоюва трето място на Международния турнир по фигурно пързаляне „Sofia Trophy", който се проведе от 08.02. до 12.02.2017 г. в  Зимния дворец. Първа езикова гимназия има вече и своята „ малка ледена принцеса".

януари 2017 г.
PISA 2015 - БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО ДО ДИРЕКТОРА НА ПЪРВА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ

ноември 2016 г.
ЕВРОСКОЛА 2016

Активно участие, завладяващ позивитивизъм и заразяващо вдъхновение – така накратко може да се представи участието на Първа езикова гимназия в тазгодишната Евроскола. 
24–мата представители на нашето училище - Васил Алистаров (12.е), Ния Кирякова (12.з),  Ралица Малинова (12.ж), Симеон Попов (12.е),  София  Недева (12.з),  Емилия Маринова (12.ж),  Даниела Маринова (12.в),  Румена Митишева (12.ж),  Александра Стоянова (12.з),  Пресиана Илиева (12.а),  Галатея Лалева (12.д),  Калоян Маринов (12.ж),  Виана Пешкова (12.ж),  Валентина Сказко (12.и),  Теодора Казакова (12.е),  Георги Карамфилов (12.д),  Камен Илиев (11.з),  Деница Арабаджиева (11.з),  Мирела Коева (11.ж),  Александър Луков (11.з), Николиан Вълчев (11.ж),  Петър Стоилов (11.з),  Магдалена Михалева (11.е) и  Емилиан  Калканджиев (11.ж) - бяха разпределени в шест групи от по четирима ученици. В продължение на няколко месеца всички се подготвяха по ключови за европейското развитие теми като правата на човека, бежанската криза, бъдещето на Европа. Българските участници бяха запомнени като най-активните, а ученици от 17 държави чуха за България, Варна и Първа езикова гимназия благодарение на атрактивната презентация на Деница Арабаджиева и София Недева. Повече! Галерия!

АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

Националният кръг на състезанието по речеви и комуникативни умения на английски език се проведе на 19.11.2016 г. в гр. Велико Търново с участието на 41 ученици от цялата страна. Представителите на Варненска област се представиха достойно и се класираха в съответните възрастови групи на: Ивомира Генева (10. а) - пето място; Катерина Пламенова (8. б) - единадесето място.

„МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ“

На есенния кръг на IV Международeн турнир „Математика без граници”  участваха 16000 ученици от 27 страни. Представителите на Първа езикова  гимназия се представиха достойно и спечелиха три медала:
Ния Иванова (11. з) - сребърен медал
Елица Павлова (12. ж) - бронзов медал
Васил Алистаров от (12. е) - бронзов медал.

октомври 2016 г.
УСПЕХИ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

В края на месец октомври се проведе областният кръг на  Националното състезанието по речеви и комуникативни умения на английски език. Представителите на Първа езикова гимназия завоюваха челните места в двете възрастови групи. Катерина Пламенова (8. б) и Ивомира Генева (10. а) ще представят област Варна и Първа езикова гимназия на националния кръг на състезанието на 19. и 20.11.2016 г. в гр. Велико Търново.

НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ

Почетно отличие „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието и науката за цялостна професионална трудова дейност в системата на народната просвета на учители и директори беше връчено на Дарина Гаджева и  Мария Симеонова - преподаватели в Първа езикова гимназия.

 
ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА

На 02.10.2016 г. се проведе Вторият национален турнир по художествена гимнастика „Морски звезди“. Ансамбълът на „Грация МС“, в чийто състав са включени Вивиан Казакова (10.е) и Михаела Архондиева (10.ж), зае първото място и получи приза на състезанието „Меглена Михайлова“.

„ГРАНИЦИТЕ В ИСТОРИЯТА – ИСТОРИЯ БЕЗ ГРАНИЦИ”

Ученици от Първа езикова гимназия участваха в Националния исторически конкурс на тема „Границите в историята – история без граници” с видео филма „Моята болка и моята гордост”, изработен от Александра Петкова, Йоана Стоянова, Магдалена Димова с научен ръководител Нела Димова. Филмът получи специалната награда на Съюза на тракийските дружества в България, както и грамота от името на БИ АЙ Ти за видео разработката. Наградите бяха връчени от Петър Стоянов - президент на Република България (1997 - 2002).

„100 ГОДИНИ ОТ ТУТРАКАНСКАТА БИТКА В ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА”

Ученици от Първа езикова гимназия с ръководител Нели Димова участваха в пътуващия исторически семинар „100 години от Тутраканската битка в Първата световна война”. Родолюбивите млади хора посетиха „Мемориален комплекс Военно гробище - Тутракан”, където отдадоха почит на загиналите за националното обединение и представиха свои изследвания по историческата тема. Групата се запозна с богатата колекция на Историческия музей в гр. Тутракан и с бита и поминъка на местното население в музея  на дунавския риболов и лодкостроене. Пътуващият семинар приключи с посещение на езерото Сребърна и със запознаване с богатото биоразнообразие в района.

 
Постижения за учебната 2015/2016г


 
 
Постижения за учебната 2014/2015г


 
Постижения за учебната 2013/2014г


 
Постижения за учебната 2012/2013г


 
 
Постижения за учебната 2011/2012г.


Постижения за учебната 2010/2011г.


 

Постижения за учебната 2009/2010г.


 

Постижения за учебната 2008/2009г.


 

Постижения за учебната 2007/2008г.


 

Гордеем се с Вас, възпитаници на Първа езикова гимназия!

Edexcel

toefl

dsd

 
15 септември
BUILDING
OLD BUILDING 3
OLD BUILDING 2
OLD BUILDING 1
 

Връзки

Начало | Новини | Ученици | Учители | Училищно настоятелство | Галерия | Правилник | За контакти
© 2004 - 2017 Първа езикова гимназия - гр. Варна